Voorganger

Ik ben Ruben Peters (1989) en sinds 2020 voorganger van onze gemeente. Ik ga ongeveer twee keer per maand voor in de dienst en richt mij daarnaast op verschillende taken, waaronder onderwijs, pastoraat en gemeenteopbouw. Ik ben getrouwd met Linda en gezamenlijk vormen we een gezin met drie jonge kinderen: Daan, Thijmen en Gijs. Ik groeide op in een echt 'baptistengezin'. De kerk was een plek waar ik me van jongs af aan thuis voelde.

Ik begon mijn werkende leven als metselaar in de bouw. Op mijn 17e heb ik mij laten dopen. Kort daarna ben ik begonnen met de vierjarige cursus aan de Evangelische Toerustings School (ETS). Later heb ik in de zorg gewerkt als verzorgende IG en sociaal-agogisch werker in de psychiatrie. Desondanks bleef het verlangen bestaan mij nog meer te richten op het doorgeven van het evangelie.

In deze periode ben ik ook gaan spreken in verschillende kerken als vrijwilliger voor Compassion. Ook kwamen er zo nu en dan uitnodigingen van kerken om te komen preken. Op een bijzondere manier heb ik, samen met Linda, de roepstem van God mogen ervaren en ben ik in geloof gestart met een theologische studie en een minor bij het Baptisten Seminarium die ik in 2021 heb behaald.

"Het is ontzettend fijn om met de gemeente op te trekken en samen te leren om steeds meer op Jezus te gaan lijken! We hebben een heerlijke opdracht om het komende Koninkrijk van Jezus uit te stralen in onze omgeving. "

Ruben-Peters-1024x1024
Scroll naar boven